Calendar

Nu stam locului prea mult. Ceva mereu se coace, se pregateste sau se intampla la Compania Mica. Avem un calendar in fiecare an scolar, impartit pe sezoane. Ne place sa ne legam de anotimpuri, caci ce maniera mai buna de a descoperi natura decat a ne sincroniza cu ritmurile ei!


 

calendar

CALENDAR DE TOAMNA

 

In fiecare toamna, in primele doua saptamani de gradi reluam joaca de-acolo de unde am lasat-o in vara. Ne distram, povestim, ne jucam si usor-usor metamorfozam gradinita in taramul invatarii si descoperirilor ce vor urma!

Vineri, 14 octombrie, organizam o mica sarbatoare a recoltei... in care sa ne intalnim mai ales cu legumele si fructele de toamna, cu dulceturi, zacusti, arome... (pentru asta va rugam  sa faceti impreuna cu copilul o vizita in piata, si sa il lasati sa aleaga un tip de fruct si o leguma de toamna pentru a le aduce la Compania Mica. Aici le vom studia, comenta si  degusta impreuna).

 

In 21 octombrie punem muraturi! 

 

In 28 octombrie facem petrecere cu BOSTANI, SCHELETI SI FANTOME - la care asteptam copiii  costumati - va sugeram sa alegeti elemente de costum care sa le permita copiilor sa participe la joaca teribila ce va avea loc!

 

Sarbatoarea Lampioanelor, 11 Noiembrie

Sf Martin a fost un soldat roman care si-a daruit mantia unui cersetor inghetat, apoi a ajuns episcop. Este o sarbatoare clasica in Germania; noi confectionam lampioane, ne plimbam cu ele aprinse prin parc, mancam covrigi pe care ii impartim cu altii.


 

Gradinita Germana

CALENDAR DE IARNA

 

In decembrie, craciunim toata luna (bricolam, facem mere coapte, ceai cu scortisoara, cantam colinde), strangem bani, jucarii si haine pentru copii din orfelinate.

 

Pe 5 decembrie decoram bradul!

 

Pe 6 decembrie ne lasa Mos Nicolae in ghetute o mandarina, un covrig si o ciocolatica (un semn de la Mos, caci altfel sarbatorile se traiesc acasa, in familie).

 

Serbarea de Craciun, serbare veritabila la Hotel Caro. Fiecare grupa pregateste cate ceva (cei mici tac speriati, grupa mijlocie sopteste poezii, grupa mare face sketch-uri cu haz, clasa 0 face spectacol de magie), cantam colinde si avem inclus si un bufet de sezon ca sa stam de vorba…

 

In februarie, facem martisoare toata luna cu toti copiii, pregatind “Firisor de martisor”, cand vindem tot si donam banii fundatiei Inima Copiilor. Se apropie primavara!!


 

Gradinita Germana

CALENDAR DE PRIMAVARA

 

Martie este luna primaverii: plantam floricele in ghivecele pe care le-am pictat chiar noi si apoi le oferim mamelor.

 

In mai, organizam a treia editie a “Muzeului Companiei Mici”. Este o joaca distractiva dar serioasa, in care copiii aduc de acasa obiecte rare. Apoi pregatim expozitia, in cadrul careia fiecare devine un mic curator, prezentand povestea obiectului sau.