Cursuri

Cursuri

Compania Mica gazduieste o serie de cursuri optionale pentru copii, ce se potrivesc cu viziunea noastra asupra ideii de invatare. In plus, sunt tipuri de activitati care pot fi practicate in locatie, economisind astfel timpul si energia copiilor si parintilor.

 

Pian

Diana Robe

Profesor de pian, este absolventa a Universitatii Naționale de Muzică din Bucureşti, având ca specializări Muzicologie si Sinteză Muzicologică. A beneficiat de numeroase schimburi de experiență prin intermediul burselor Erasmus (în Germania) şi Comenius (în Spania).  Pentru Diana, a fi profesor înseamnă mai mult decât o meserie, reprezintă un hobby, iar lucrul cu copiii o încarcă cu energie pozitivă. Este foarte răbdatoare şi adapteaza metode didactice diverse, în funcție de caracterul fiecărui cursant în parte. Mizeaza pe preferințele muzicale ale copiilor (pentru o mai bună evoluție a lor), pe care le direcționeaza către asimilarea treptată a noțiunilor teoretice predate. Ea considera ca momentul care încununează studiul unui instrument nu este acela când este executată corect o partitură, ci acela când copilul reuşeşte să transmită trăirile sale interioare prin intermediul muzicii. Emoția şi bucuria sunt cuvintele cheie ce descriu astfel de momente artistice.  

Chitara

Flaut

Percutie

Sah

Scoala de Sah „Jocul Celor 3 Cai”

„Sahul este cel mai minunat mijloc de disciplinare a gandirii, de ordonare a domeniilor de cunoastere si de recreatie a spiritului. Este un Univers comprimat pe 64 de patratele.” N. Iorga

Infiintata in anul 2008, Scoala Jocul Celor 3 Cai este un excelent promotor al jocului mintii pentru copii, dezvoltand in timp metode originale, bazate pe joaca, poveste si placerea descoperirii. Profesorii scolii aduc la Compania Mica povestile fascinante ale sahului – aflam de printese, regi neputinciosi sau chiar dansuri cu caluti, totul pentru a aduce beneficiile sahului in viata copiilor nostri: autodisciplina, spirit critic si reflexiv, gandire fluida, creativitate, spirit de echipa, determinare.

Arta

Suzana Dan

Artist vizual si manager cultural, Suzana isi leaga numele de multe initiative de promovare si sustinere a artei contemporane din Romania: Noaptea Alba a Galeriilor, Weekend-ul Galeriilor, Asociatia Ephemair sau ART on DISPLAY. Mama a unei fetite de sapte ani, Suzana si-a dorit sa se implice in educatia vizuala a copiilor. In orele sustinute la Compania Mica, Suzana ii invata pe copii sa nu le fie frica sa greseasca, pentru ca astfel se pot descoperi si pot deveni increzatori in propria capacitate de exprimare.

Dans si miscare

Antoaneta Pavel

Profesor de balet, este alaturi de Compania Mica de patru ani. Studiile de coregrafie si actorie o ajuta sa comunice cu ușurință prin jocuri, improvizație și multă mișcare fizică. Fiecare oră petrecută alături de copii ii aduce bucurie, satisfacție și foarte multe zâmbete.  

Teatru