Povestea pe scurt

gradinita in limba germana

Buna! Servus! Guten Tag! Hallo!

Ati ajuns la noi fie auzind povestea noastra, fie cautand pentru copiii vostri o gradinita, un program de dupa scoala sau alte activitati. Compania Mica are o poveste frumoasa pentru parinti si copii, inca din 2009.

De 7 ani descoperim, cream, crestem si credem in educația facuta cu bucurie. Iata, in cateva cuvinte, despre cine si ce este vorba in viata Companiei Mici.


Copiii (ce stim noi despre ei)

Am lucrat cu o multime de copii si de aici au rezultat niste schimburi extraordinare. Copiii sunt bucurosi de tot ce ii inconjoara. Capacitatea lor de a descoperi e uriasa si invata atasand emotii continuturilor, ideilor si abilitatilor. Copiii pot simti placerea de a invata si este important ca aceasta placere sa fie cultivata.


Voi (ce stim noi despre voi)

Dragi parinti, stim ca va doriti si cautati pentru copiii vostri cea mai buna extensie a lui “acasa” (locatie, proximitate, oameni, principii pedagogice) si o trecere lina spre “intreaga lume”. Va doriti cel mai bun loc in care copiii sa se poata dezvolta, juca si invata. Sunteti constienti ca scoala este importanta, insa mai sunt multe lucruri utile si placute de facut si vreti sa faceti parte dintr-o poveste frumoasa cu parinti, copii si educatori de vocatie.


Noi (ce am inteles si am aplicat)

La Compania Mica facem totul in limba germana si nu ne oprim niciodata din cercetare si cautare, caci vrem sa imbunatatim cate ceva in fiecare zi. Invatarea ca stil de viata e principala achizitie de care ne ocupam, modeland atitudinea copiilor fata de invatare pe termen lung. Cum facem asta? Nu ii sufocam cu continuturi, ci ii ghidam, cu empatie si caldura, prin copilarie, insotind creativitatea cu disciplina.


Germana (limba grea pentru adulti, usoara pentru copii)

La Compania Mica, le propunem copiilor o calatorie intr-o lume diferita, pe care ei, in timp, o descopera ca fiind a lor. Invatarea in limba germana inseamna verbalizarea si constientizarea a ceea ce copiii traiesc zi de zi, un ajutor in descoperirea de sine, dar si deschiderea spre oportunitati importante in viitor.


Invatarea (cea mai utila dintre obisnuinte):

Credem ca invatarea este cel mai important dintre jocuri, devenind in sine o raspalata. Mai credem ca politetea si atitudinea prietenoasa sunt obligatorii, iar primul loc unde le experimentam este grupul. Acesta trebuie respectat si, in cadrul lui, copiii invata ca dialogul rezolva problemele.


Locatia (avem parc!!)

Ne mandrim cu faptul ca suntem singura gradinita de limba germana din Bucuresti cu iesire directa in parc.


Copiii, voi, noi, germana, joaca si parcul fac din Compania Mica ceea ce este ea, azi. Ne gandim la proiecte pe termen lung si la relatii frumoase de prietenie. Asa ca va invitam sa faceti urmatorul pas: haideti sa ne vedeti la lucru!