Buna! Servus! Guten Tag! Hallo!

Ati ajuns la noi fie auzind povestea noastra, fie cautand pentru copiii vostri o gradinita sau un program de dupa scoala. Sau v-au atras atentia nenumaratele activitati pe care le organizam pentru copii. Compania Mica este, inca din 2009, o frumoasa poveste pentru copii si parinti.

De atunci descoperim, cream, crestem si credem in educatia facuta cu bucurie. Iata, in cateva cuvinte, despre cine si despre ce este vorba in viata Companiei Mici.

Copiii (ce stim noi despre ei)

Capacitatea copiilor de a descoperi e uriasa. Ei invata atasand emotii continuturilor si ideilor iar abilitatile sunt deprinse cel mai usor tot prin intermediul emotiilor, respectiv prin controlul acestora. Copiii sunt intotdeauna bucurosi de ceea ce ii inconjoara. Copiii pot simti placerea de a invata si este important ca aceasta placere sa fie cultivata.

Parintii (ce stim noi despre voi)

Dragi parinti, stim ca va doriti si cautati pentru copiii vostri cea mai buna extensie a lui “acasa”. Ca sunteti interesati ca spatiul unde isi petrec copiii orele de gradinita sa fie in apropiere de adevaratul ”acasa”, ca sunteti interesati de calitatea umana a adultilor care au grija de copiii vostri, de modul in care acesti adulti si-au insusit principiile pedagogice. Pentru ca gradinita este primul pas al a unui copil catre “intreaga lume”. Va doriti cel mai bun loc in care copiii sa se poata dezvolta, juca si invata. Si vreti ca aceasta etapa foarte importanta din viata unui copil, sa fie o poveste frumoasa cu parinti, copii si educatori de vocatie.

Noi (ce am inteles si am aplicat)

Experienta noastra e o garantie pentru profesionalismul educational din Compania Mica. La Compania Mica, comunicarea cu si dintre copii se face in limba germana, iar experienta noastra ne ajuta sa largim, incetul cu incetul, vocabularul fiecarui copil astfel incat pe primul loc este certitudinea ca fiecare copil intelege ceea ce se vorbeste in jurul lui. Nu ne oprim niciodata din cercetare si cautare, caci vrem sa imbunatatim cate ceva in fiecare zi: si in activitatea noastra pedagogica si in viata copiilor din Compania Mica. Invatarea ca stil de viata e principala achizitie de care ne ocupam si toate strategiile noastre sunt indreptate catre procesul de invatare pe termen lung. Cum facem asta? Nu ii sufocam cu informatii exhaustive ci ii ghidam, cu empatie si caldura, prin copilarie, alternand creativitatea cu rigoarea.

Germana (limba grea pentru adulti, usoara pentru copii)

La Compania Mica, le propunem copiilor o calatorie intr-o lume diferita, pe care ei, in timp, o descopera ca fiind a lor. Invatarea in limba germana inseamna verbalizarea si constientizarea a ceea ce copiii traiesc zi de zi. Invatarea unei limbi straine poate fi de multe ori un ajutor in descoperirea de sine, si este intotdeauna un avantaj care va deschide sansa multor oportunitati importante in viitor.

Invatarea (cea mai utila dintre obisnuinte):

Credem ca invatarea este cea mai importanta abilitate pe care un copil o poate dezvolta natural la Compania Mica. Pentru a se deprinde cu procesul de invatare, de cele mai multe ori suprapunem invatarea cu jocul, si astfel, incetul cu incetul, a invata devine cel mai important dintre jocuri, devenind in sine o rasplata. Mai credem ca politetea si atitudinea prietenoasa sunt obligatorii, iar primul cadru unde experimentam aceste trasaturi comportamentale este grupul. Experienta colectiva si interactiunea sociala pe care le dezvoltam, urmarind cu atentie personalitatea fiecarui copil, fac ca procesul de asimilare sa fie unul organic. Intotdeauna, in cadrul grupului, copiii invata ca dialogul rezolva problemele.

Locatia (avem parc!!)

Stim ca intotdeauna copii au nevoie de aer curat si spatii de joaca si alergare lipsite de vuietul orasului: drumul pana la parcul din proximitate dureaza doar o secunda. Nu stim multe alte gradinite de limba germana care sa aiba iesire din propria curte mare direct in parc!

Copiii, voi, noi, germana, joaca si parcul fac din Compania Mica ceea ce este ea, astazi. 

Noi ne gandim la proiecte pe termen lung si la relatii frumoase de prietenie. Asa ca va invitam pe voi sa faceti urmatorul pas: haideti sa ne vedeti la lucru!