You are currently viewing Despre educatie, despre lupte, despre caritate

Despre educatie, despre lupte, despre caritate

Se incheie cel de-al doisprezecelea an de „Compania Mica”. An scolar, an de lupta pe toate fronturile ca tuturor celor care participa la aceasta fabricuta de educatie sa le fie bine. Tuturor: copiilor si parintilor lor, echipei, colaboratorilor. Dincolo de echilibristica printre calcule si solutii, dincolo de cotidianul de „institutie de invatamant”, de calendarul de evenimente pentru copii, pentru parinti, parca mai e ceva. O energie sufleteasca, un motor turat care ne face sa colaboram, sa ne sprijinim, sa ne intelegem si sa facem lucrurile bine, motivatia de a fi eficient, autentic, de a genera acel bine pentru noi si pentru cei din jur.

Ma intorc la calendar, la evenimente. Sunt multe si frumoase, fie ca facem zacusca sau punem muraturi, fie ca organizam un muzeu sau filmam o serbare. Dar cele mai speciale sunt cele care au ca scop indeplinirea unui mic act caritabil. Poate nu chiar mic. A devenit o constanta a anului nostru scolar sa strangem fonduri sau lucruri necesare si sa le donam, a devenit un obiectiv din ce in ce mai limpede: fie ca e targul de iarna (Weihnachtsbasar), fie ca e actiunea de confectionat si vandut martisoare („Firisor de Martisor, ajuns la peste zece editii), fie ca e „Hai sa facem inventarul camarii!” (vreo patru editii de colectat alimente si alte consumabile „en gross”, jucat de-a magazinul si inventarul si donat), fie alta ocazie… mereu exista o cauza sau mai multe: Inima copiilor, Magicamp, Hospice – Casa Sperantei, Asociatia Anaid, Fundatia „Alex Tache” sau persoane care se ocupa sau se confrunta cu situatii dramatice. Toti oamenii acestia, fie din spatele unei organizatii, fie aflati intr-o lupta personala pentru viata si pentru bine, devin putin si ai nostri, largesc cumva perspectiva micii comunitati aflate sub umbrela „Companiei Mici”.

Azi avem „Sommerfest”, targul de vara, petrecerea de vara. Si e prima editie, plina de semnificatii si hranita de ganduri calde. Invitam parinti si copii sa organizeze standuri, sa targuiasca, sa petreaca, sa se bucure, apoi sa doneze.

Avem in vedere de aceasta data doua cauze caritabile:

Proiectul „Casa Nest” derulat prin Fundatia Alex Tache. Alex Tache este generozitatea personificata si un model de rezistenta in fata problemelor oricat de grave. Desi se confrunta cu o boala extrem de dificila, Alex construieste o casa pentru a creste 12 copii orfani. Gasiti povestea aici: #BRILLIANT| Alex Tache, de la INCURABIL la INCREDIBIL! – YouTube

„Alaturi de Irene!” – este vorba despre  familie cu cinci copii, dintre care fetita cea mai mica, Irene, sufera de curand de o forma grava de leucemie. Detalii aici: Arhidiaconul Mihail Bucă: “Mulți dintre voi sunteți „̆ !” iar ea știe” | Lumina Cuvântului on Patreon

Copiii vor fi fericiti sa participe la acest eveniment care va ocupa toata curtea noastra generoasa, iar noi, ca o mica comunitate, ne vom bucura sa fi indeplinit aceasta sarcina caritabila.

Va multumim ca ne sunteti alaturi si speram ca targul nostru din 16.06.2022 (16:00 – 18:30),  sa aduca bucurie tuturor participantilor.

Echipa Compania Mica