You are currently viewing Habemus civitatem

Habemus civitatem

Avem o comunitate.

Mica. Dar inimoasa si hotarata. Parinti dedicati, adulti responsabili. Oameni autentici, curajosi in fata schimbarilor si pregatiti sa reactioneze, sa contribuie cu solutii. Si cu bani. Ceea ce in ziua de azi este un semn de…foarte buna intelegere a situatiei. Si de comunitate cu valori comune.

Si acum povestea.

Introducere. Compania Mica se confrunta cu dificultatile momentului… cum ar fi, printre altele, sa incerci sa educi copii… cu restrictii, cu distantare, cu teama in fata necunoscutului, cu sentimentul ca poate ai scapat ceva din vedere, ca mai poti introduce inca o masura de precautie in plus, desi nimic nu garanteaza … efectul sperat. Si dincolo de ingrijorarile, care ne insotesc pe toti, cu alte dificultati mult mai palpabile.

Actiunea. Ne gandeam sa achizitionam pentru toate salile din Compania Mica purificatoare de aer performante, care sa sporeasca nu doar calitatea aerului ci sa creasca si nivelul de igiena in spatiile in care copiii petrec multe ore pe zi. Am cautat cea mai buna solutie. Ea ne depasea cu mult bugetul de investitii, vlaguit din martie incoace… semnificativ. Pentru ca vine sezonul rece si umed si nu mai putem face activitatile doar afara … aveam de facut ceva ca sa atingem si acest obiectiv important. Am impartasit preocuparea noastra cu mica noastra comunitate de parinti.

Punctul culminant: reactiile au fost peste asteptari! Ce oameni faini! S-au implicat cu totul: au contribuit personal, au gasit solutiile optime, discounturi de pe unde se putea. Si rezultatul e ca …avem purificatoare! Aer curat, copii in mai mare siguranta, linistea parintilor, echilibrul si increderea educatorilor!

Am inteles ca nu avem doar purificatoare. Ci mai ales o comunitate matura si valoroasa.

Ii suntem recunoscatori.