You are currently viewing Hai sa facem inventarul camarii IV, editie speciala
Ucraina

Hai sa facem inventarul camarii IV, editie speciala

Unul dintre proiectele noastre dragi, „Hai sa facem inventarul camarii”, proiect  in care colectam alimente neperisabile, articole de igiena, rechizite etc, ne „jucam” cu ele de-a inventarul, magazinul, invatam matematica… aplicata la marfurile din fata noastra, a ajuns la  o editie speciala: cea in care adaugam ca ingredient principal SOLIDARITATEA!

Suntem in campanie! Invatam sa fim empatici, sa fim solidari, sa ajutam cu cat putem, acolo unde doare.

Punem in discutie subiecte delicate pentru copii, tocmai pentru ca ei sesizeaza ca ceva se intampla, vad ca parintii sunt preocupati si isi pun problema… mai ales ca acest RAZBOI (noi adultii, macar intre noi, putem sa ii spunem pe nume) vine dupa doi ani dificili in care, iarasi, si copiii, alaturi de adulti, s-au confruntat cu niste realitati fara precedent.

Am auzit un copil intreband: „Dar daca o sa luam si noi razboi?” … asa cum probabil se intrebase ceva mai demult „Dar daca o sa luam si noi covid?”

Ei simt, stiu, poate chiar ii ajuta sa se vada ajutand.

Nu uitam de joaca, desigur, nu uitam de distractie, caci stim ca acesta este ambalajul (ravnit) al unor invataminte solide.

Pasul 1: colectam (va rugam fiti generosi!)* intre 9.03 si 16.03.2022

Pasul 2: ne jucam si invatam (fara a deteriora in vreun fel ceea ce donati) pe 16.03.2022

Pasul 3: ambalam totul pe categorii, etichetam cutiile corespunzator, le trimitem la Asociatia ANAID (www.asociatia-anaid.ro), care se ocupa generos de refugiatii care sosesc in Bucuresti la Autogara Filaret (avem incredere in cei de la asociatie, dat fiind ca obiectul lor de activitate este sprijinul adus persoanelor lipsite de locuinta si mijloace de trai, iar experienta si generozitatea lor isi spun cuvantul).

Detalii si dinamica activitatii lor la Autogara Filaret: https://www.facebook.com/AsociatiaAnaid

 

*Colectam:

  • alimente neperisabile gata de consum – biscuiti, batoane de cereale, batoane de ciocolata, alte alimente hranitoare gen “snack”, alte alimente pentru consumul ca atare (NU: faina, zahar, sau alte  “ingrediente” pentru gatit)
  • articole de igiena: periute de dinti, pasta de dinti, sapunuri si sapuniere de voiaj, sampon, etc, prosoape (exclusiv noi), masti de adulti si copii, sticlute de dezinfectant de maini
  • saci de dormit si paturi (va rugam ca acestea sa fie proaspat spalate)
  • articole si consumabile pentru bebelusi si copii: servetele umede, scutece de unica folosinta, etc
  • articole de imbracaminte pentru copii si bebelusi: spalate si ambalate in pungi (gen zipo), inscriptionate in engleza (continutul si varsta)
  • sacose de voiaj, rucsaci in stare buna (sunt multi oameni care abia au reusit sa isi stranga lucrurile in pungi

Strangem si bani. La intrare punem borcanul pentru pace, in care cei mici, pot sa puna ceva din economiile lor. Toti banii vor ajunge tot la Asociatia ANAID. Cei mari, desigur, pot dona direct in contul lor.