You are currently viewing Viata secreta a copacilor

Viata secreta a copacilor

Peter Wohlleben este un padurar foarte curajos. A descoperit o societate secreta. Cea a copacilor. I-a studiat indeluung, s-a apropiat de ei si i-a observat. El stie ca ei, copacii, au o viata, cam ca a oamenilor, dar intinsa pe sute de ani si mii de hectare. Ei simt, comunica, invata, se apara si apara la randul lor. Au personalitati diferite, vieti diferite, traite la o intensitate nebanuita pana acum. Au pana si un www al lor : “wood wide web”

Cartea lui Peter Wohlleben: “Das geheime Leben der Bäume: Was sie fühlen, wie sie kommunizieren – die Entdeckung einer verborgenen Welt” ne introduce intr-o lume parca similara oamenilor, in lumea unor fiinte multiseculare cu care omul a fost intotdeauna prieten. O lume a unor fiinte “simtitoare”, cum le-a definit el. Peter Wohlleben si-a propus sa o inteleaga si sa ne-o comunice.

https://www.youtube.com/watch?v=NrdvSiAGBwU

Sta sa dea primavara… Ne propunem sa iesim cu copiii si sa vedem copacii cei mai batrani si cei tineri, plantati acum vreo 5 ani in Parcul Circului, … oare ne transmit ceva din secretele lor? Mai intai dam o tura sa vedem ce a mai inverzit si ce a mai inflorit. E o experienta placuta… ne intalnim cu natura, cu oameni, cu situatii noi, cu noi insine, cu multa joaca in aer liber! Acum… desigur putem fi mult mai atenti la copaci (sa vedem daca intelegem cat de mult se aseamana ca “stil” de viata). Parcul e viu, e proaspat, nu oboseste niciodata sa ne primeasca, sa ne imbie cu starea de bine si de libertate…