You are currently viewing FEBRUARIE LA COMPANIA MICA

FEBRUARIE LA COMPANIA MICA

Sau luna in care copiii nostri invata trei repere de viata: negotul, mestesugul si caritatea.

Ne place sa ne gandim la gradinita noastra ca la un stup in care copiii sunt atent crescuti, educati si ingrijiti. Multe se intampla in micul nostru ecosistem de harnicie, zumzaiala vesela si culoare. Insa, din cand in cand, copiii trebuie sa iasa in lumea reala. Sa testeze experiente concrete, sa dea piept cu necunoscutul si lumea adultilor.

Sigur ca ne pregatim cu grija pentru asta! Pentru ce mai exact? Pentru „Firisor de Martisor”, targul traditional de Martisor al Companiei Mici, ajuns anul acesta la editia a VII-a.

Desi e inca iarna, in februarie noi ne pregatim de primavara… adica de martie, adica de 1 si 8 Martie. Confectionam toata luna martisoare! Taiem, lipim, coloram, inventam, cream si ne distram… cu un scop precis! Pe 27 si 28 februarie, in ultimele doua zile de iarna, trebuie sa fim gata pentru „Firisor de Martisor”, targul nostru de traditie in care copiii isi prezinta productia, vand, negociaza, mai lasa la pret. Asa invata ca negotul si mestesugul nu sunt de gluma. Apoi isi vad apreciata munca, in mod public, de catre toata lumea – adulti si copii – ceea ce nu e putin lucru.

Nu in ultimul rand, ei invata… caritatea. Nu e chiar cel mai usor lucru, deoarece suma stransa din negot, dupa atatea zile de munca si emotii, se duce altundeva, undeva unde e nevoie… la o fundatie sau o asociatie care se ocupa direct de copii sau de problemele lor.

An de an, in februarie, la Compania Mica exersam si invatam ca munca si placerea, generozitatea si bunatatea ne sunt la indemana, luand o forma atat de draga noua: martisorul.

Sa vina primavara!