You are currently viewing APRILIE LA COMPANIA MICA

APRILIE LA COMPANIA MICA

La Compania Mica, admiram oamenii care stiu sa faca fapte mari si, de cate ori este posibil si potrivit, contribuim pentru cauze in care credem si care ne invata lucruri importante.

In luna aprilie, ne implicam cu toata determinarea si harnicia in doua campanii.

Let’s Share & Care!

31 martie – 12 aprilie

Una dintre ele este campania de minerit urban „Let’s Share & Care”, a celor de la Let’s Do It Romania. Ce avem de facut? Sapam, cu totii, pe acasa, si descoperim tot ce ne prisoseste si se mai poate utiliza – hainute, carti, jucarii, obiecte de mobilier. Aducem lucrurile la gradi, le adunam in cutii special lasate la noi de echipa Let’s Do It Romania si, cand cutiile sunt pline, le trimitem cu tot dragul si cu un gand bun catre copiii de la sate care ar vrea sa invete, insa se lovesc de pivatiunile saraciei.  

Asa aflam ca, nu departe de noi, sunt copii care vor la scoala insa nu pot ajunge la ore pentru ca nu au… pantofi. Mai aflam ca fiecare dintre noi are puterea sa ajute si ca o poate face fara eforturi prea mari. Iar rezultatele pot fi fantastice!

Si cei mici fac fapte mari!

5 aprilie – 31mai

Campania ECOTIC „Si cei mici fac fapte mari!” este o campanie de eco-educatie dedicata gradinitelor. Am primit de la Ecotic un kit de materiale interesante, care ne ajuta sa intelegem mai multe despre colectarea separata a bateriilor uzate, de ce este important sa le reciclam si in niciun caz sa nu le aruncam la gunoi. Primim ajutor si de la cei sapte Ecoterrieni, spiridusi pe care se pare ca numai copiii ii pot vedea… Avem de colectat cat mai multe baterii uzate, asa ca la treaba!

Muzeul Companiei Mici

Suntem in mari pregatiri pentru cea de-a treia editie a muzeului Companiei Mici. Cum munca de muzeograf este foarte serioasa, vom anunta data vernisajului cand totul este desavarsit… Scopul muzeului este sensibilizarea copiilor la ideile de istorie (ca stiinta a urmelor pe care umanitatea le lasa), de arta (ca limbaj de comunicare a unor altfel de idei si emotii), de stiinte naturale (care ne ajuta sa cunoastem toata diversitatea fiintelor vii de pe planeta).

Si, desigur, luna aprilie este marcata de sarbatorile pascale, pe care le celebram asa cum doar copiii stiu sa o faca: pictam oua, facem cosulete, decoram… si ii bucuram pe toti ai nostri!