You are currently viewing Cu muzica la gradi

Cu muzica la gradi

Cantecelul de la cercul de dimineata (cu Frau Claudia, Frau Andreea, Frau Daniela), un pic de muzica in pauze, corul acompaniat de pian (cu Diana Robe), ora de flaut (cu Sorin Fratila), ora de miscare ritmica si dans (cu Toni Pavel), cursurile de pian (cu Diana Robe), vioara (cu Cristina Pasa) sau chitara (cu Sorin Fratila), cand si cand cate o inregistrare intr-un studio specializat (cu Andrei Iorga si Britta Seidner) sau cate o poveste muzicala interactiva (cu George Turliu)… toate acestea sunt diverse ipostaze in care copilul se intalneste in gradinita cu deliciul muzicii… Pentru ca la varste fragede… muzica se traieste, nu doar se asculta sau se canta.

Ei sunt atrasi de ritm, de armonie, de posibilitatea de a face muzica, de a o asculta “live”, de a da intelesuri de poveste unor bucati muzicale, de a trai emotii… La un moment dat se simt… in interiorul muzicii… E ca si cum ar fi niste personaje magice intr-un univers spectaculos. Totul capata un alt sens, legat…

Copiii nostri au inregistrat o varianta audio (pe cat de sonora, pe atat de muzicala) a unei carti foarte indragite de ei: “Omida mancacioasa” de Eric Carle. Vreti sa o auziti? … Fireste: e in germana!