You are currently viewing La mulți ani!

La mulți ani!

8 Martie este la Compania Mică o sărbătoare importantă. Lumea copiilor este, dincolo de zâne, pitici, ponei, eroi, … populată de mame. Mama fiecăruia, alături de mamele tuturor celor din jur alcătuiesc un univers de poveste: mediul matern. Este un spațiu al încrederii și al solidarității feminine.

 

Iată, cum vede mama Ilincăi (căreia îi mulțumim din suflet pentru cuvintele frumoase) acest loc minunat… din care face parte și Compania Mică:

 

„Vă încredințăm dimineața mutrițe somnoroase, cocoloașe pufoase care încă se mai ghemuiesc la pieptul nostru. Iar dumneavoastră îi luati din brațele noastre. Le mângâiati creștetul sau le șoptiti la ureche, iar ochii li se deschid mari, pregătiți de ziua ce tocmai începe.

Câtă dragoste le transmite „Frau” acestor puișori de om, care abia așteaptă să meargă la grădiniță…

Dragostea ei nu se împarte, ci se multiplică.

Vă mulțumim!

Vă mulțumim pentru că ne iubiți copiii, că aveți răbdare, că nu renunțați și nu îi lăsați nici pe copii să renunțe.

Vă mulțumim pentru zâmbetul cald cu care ne întâmpinați copiii dimineața, pentru că îi încurajați și pentru că aveți încredere în ei, credeți în ei chiar și atunci când ei nu au.

Nu există salariu pe lume care să vă poată răsplăti, pentru munca titanică din fiecare zi, pentru că le sunteți aproape părinți.

Dragi doamne, sunteți părinții a zeci de copii, zi de zi.

Dragi educatoare, sunteți neprețuite și nu există suficiente mulțumiri pentru a vă arăta aprecierea noastră.”

 

La mulți ani încă odată!