You are currently viewing Mai la Compania Mica

Mai la Compania Mica

Luna mai este o luna a  cotrobaielilor de toate felurile, a descoperirilor si a socotelilor atente!

12 mai

Vernisaj “Muzeul Companiei Mici”

Anul acesta (cel de-al treilea, meritam cu totii felicitari!) avem o colectie impresionanta. Munca noastra de colectionari o sa ne ajute sa descoperim, printre altele, cum functiona un samovar, cum se prajea cafeaua manual in tigaia speciala, ce inseamna un insectar, care e rolul bancnotelor si monedelor, cum se obtine cacao din pastaia de cacao, de ce se pastra apa in vase de argint… Vom mai povesti si despre sticlele in care se vindea laptele pana la inventarea cutiei de lapte si despre cum functioneaza o busola… Dam praful la o parte de pe o multime de cunostinte vechi, dar fascinante!

19 mai

Odiseea muzicala”

O intalnire muzicala interactiva cu muzicianul George Turliu va transforma povestea lui Homer intr-un univers al sunetelor, zgomotelor, ritmului si muzicii. Copiii invata ca pana si emotiile pot fi traduse intr-o linie melodica.

 22-27 mai

Campania “Hai sa facem inventarul camarii”

Colectam alimente neperisabile in cantitati ceva mai mari (ambalate, nu vrac) si ghiciti ce facem cu ele… un fel de matematica aplicata! Numaram, cantarim, comparam, inventariem, facem liste, grafice, etc. Dupa ce ne jucam de-a camara sau magazinul pe saturate (dar cu mare grija!) daruim aceste alimente celor de la Magicamp, pentru ca dorim sa sprijinim proiectele initiate de Vlad Voiculescu si Melania Medeleanu:

tabara (http://magicamp.ro/)

si cutia magica (http://magicamp.ro/proiecte/magicbox/).

Revenim astfel, intr-un mod pozitiv si placut, la subiecte dragi noua precum caritatea, dialogul dintre parinti si copii cu privire la situatii dificile in care se afla alte familii, exploram cum le putem ajuta si, in acelasi timp, stimulam perspectiva matematica asupra economiei familiei si nu numai!

Ziceti voi ca nu suna bine!